Capitolul 23-Biblioteca

                               Capitolul 23

                                                                                                        Biblioteca

 

 

-Avem nevoie de informatii Klaus,si daca tu spui ca nu ma poti ajuta in legatura cu acest subiect , despre vrajitorii-vampiri atunci va trebui sa caut in biblioteca.Sigur exista o biblioteca prin acest castel!Trebuie!

-Caroline,nu cred ca Nicholas este vrajitor-vampir.

-Ei bine eu cred , si daca nu vrei sa ma ajuti nu ma ajuta!spuse Caroline indepartanduse.

Nu cred Klaus,sunt sigura!In primul rand de ce ar fi plecat de acasa?Si de ce nu s-a intors decat cand a aflat ca a murit bunica noastra?!Trebuie sa nu ai suflet pentru a tipa la cineva cum este Adela!Ceva e in neregula!

  Caroline intra in camera unde stateau spiridusi si servitori pentru a manca si i se adresa unuia dintre acestia:

-Ma scuzi ca te intrerup,dar ai fi amabil sa imi dai te rog cheile de la biblioteca?

Spiridusul scotoci prin buzunarul cel mare al robei sale si ii inmana Carolinei niste chei vechi.

-Multumesc!

Caroline deschise usa,iar lumina se aprinse.Se uita in jurul ei.Era o incapere foarte mare,pe peretii inalti aproximativ de patru metri erau asezate cartile.Erau asezate in dulapuri mari,inalte pana la tavanul de culoarea sangelui.Se uita cateva minute in jurul sau si se indrepta spre scara mobila cu care putea ajunge la carti.Podeaua scartaia sub greutatea ei.Se urca cu grija si se uita la titlurile cartilor,nimic interesant.Apoi vazu o carte verde pe care scria”Istoria familiei York”,se intinse sa o ia,dar cand o prinsese aluneca de pe scara si cazu.

Au!

Era jos pe podeaua prafuita,acoperita de carti.Se uita in jurul ei,iar apoi se ridica si incepu sa aseze cartile la loc.Le lua la rand pe fiecare,erau neinteresante,”Fiintele magice”,”Castele celebre”,”Cum sa organizezi o serata perfeta”.Apoi o carte alba ii atrase atentia.O lua si o analiza.”Totul despre Vrajitorii-vampiri”.

 Deschise cu atentia cartea care parea a avea cel putin cateva sute de ani.O cerceta cu timiditate.Paginile erau ingalbenite,de trecerea timpului,iar cuvintele erau scrise elegant dandu-i senzatia ca este un jurnal al unui mare filozof.

 “ Vrajitorii-vampiri sunt niste creaturi cu ochii rosi,care te pot sili sa faci tot ce vor ei,cu brate puternice pentru o forta de otel,picioare lungi si atletice pentru ca atunci cand fugi sa te poata prinda si de la 10 km distanta.Totul isi are rostul lui.Frumusetea angelica ascunde de obicei un character atat de diabolic incat te poti cutremura numai cand ii auzi vocea suava dar in acceasi timp atat de calma si rece.

 Totul este pus la punct,nimic nu trebuie sa ii scape.”

Un fragment atat de ciudat!Dar trebuie sa tin minte tot ce scrie aici.

  Dadu cateva pagini,usor pentru a nu le rupe si mai citi un fragment:

“Totul este perfect.Dar un singur lucru il poate face pe vrajitorul-vampir sa fie in dezavantaj, nu mai are puterile magice atat de dezvoltate cat un vrajitor normal.Cei Mari i-au luat din puteri… Asta nu inseamna ca este usor de invins,pentru ca detine o rapiditate extreme de dezvoltata,o forta de fier care nu poate fi invinsa usor,o minte agera care nu da gres aproape niciodata.Aproape…”

 

 

 

Reclame

Un comentariu la “Capitolul 23-Biblioteca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s